Rabu, 22 September 2010

Berita Gembira!!!

Mesyuarat Pembentengan Kertas Kerja Projek Sungai 1 Malaysia

Tarikh: 22.9.2010
Masa:1000-1300hrs
Tempat: SUK, Shah Alam.
Ahli Mesyuarat: JPS Selangor, UUM(En Fakhrudin, En. Termizi, En. Lil & Pn Yanti), Jabtan Kesihatan, JKKN & Jabatan Pertahanan Awam.
Hasil Mesyuarat:
-Pihak JPS bersetuju dalam penganjuran program Sungai 1 Malaysia.
-Pihak JPS juga bersetuju membiayai sebahagian kos penganjuran program kita.

Peranan Masing2:-
JPS:-akan urus segala urusan tentang katering + khemah + guddies + t-shirt JPS + banner serta urusan slot bio-indicator.
Jab. Kesihatan:-penerangan/langkah2 pncegahan aedes dll (masih dlm proses penetapan).
JPA:-pameran motor2 JPA dll (masih dlm proses penetapan).
JKKKN;-fasilitator senam 1 malaysia.
JKKM:-Pameran utk tarikan kanak2(dlm proses, blum ada ketetapan)
UUM:-gotong-royong/sukaneka dll.(mengikut kertas kerja)
Media:-Kak Yang akan cuba dptkan liputan dr rtm/bernama/asyik fm(radio org asli). (insyallah kt sama2 cuba)

Komen:-
Secara keseluruhannya pihak JPS bersetuju dengan susunan aturcara yg akan dijalankan & mungkin kt akan membuat sedikit penambahbaikkan. Terutamanya dr segi ownership sesuatu program. JPS mencadangkan utk menjemput semua VIP drpd jabatan masing2 yg terlibat dlm program ini termasuk dekan uum.(masih dlm perbincangan) Banner akan disediakan oleh pihak JPS dgn tema "Sungaiku Hidupku" & uum dgn tema kite "Sungai 1 Malaysia".

Ini adalah sebahagian drpd hasil mesyuarat, lain2 perkara berbangkit atau pertanyaan atau komen. Silalah komen dlm blog ini utk utk penambahbaikkan kita bersama dlm ahli kumpulan evolusi maya. Mana2 komen akan dijawab samada tuan pengarah kita atau En Termizi ataupun Pn Yanty atau saya pun boleh jugak. Seperkara lagi, mungkin sy, zila dll akan turun ke perkampungan orang asli pada hujung minggu ini.(blum pasti lg) Sapa2 yg nak turut serta utk buat pengecaman kawasan sebelum harijadi adalah dialu2kan. So kita akan nampak sendiri situasi sebenarnya.

Cadangan:-
En. Fakhurudin minta kita utk turun padang sehari sebelum harijadi & juga bermalam di sana bagi membuat persiapan yg sepatutnya. Cadangan sy mungkin kita boleh adakan makan malam pada hari jumaat tu dlm bentuk BBQ bertujuan utk merapatkan lagi hubungan silaturrahim diantara rakan2 dlm kumpulan evolusi maya. Jika setuju atau tidak setuju silalah komen dlm blog ini utk dptkan undian ramai. Pembelian makanan, ikan, ayam dll kita boleh buat kutipan seorg RM10-RM20... Terpulanglah berapa yg u all rasa ok. Jika setuju sy boleh sponser tmpt bakar BBQ, tp kalo ramai mungkin perlukan lebih lagi tempat bakar bbq. Jadi jika u all ada lebih boleh lah tambah2 mana2 yg patut...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan